Blog

Kako uskladiti vrata s bojom i vrstom poda

vrata

Podovi i sobna vrata su vrsta namještaja koja se rijetko mijenja, stoga je važno da dobro funkcioniraju zajedno. Pogrešna odluka kod odabira rezultirat će osjećajem nesklada i vizualne nelagode. Postoji nekoliko ključnih stvari koje treba uzeti u obzir kako biste napravili pravi izbor i uparili pod i boju vrata.

U pravilu, kada uređujete stan ili kuću, podovi su jedno od prvih područja koje treba uzeti u obzir. Sobna vrata se, s druge strane, kupuju pred kraj procesa uređenja. Unatoč tome, potrebno je paziti da se pod i vrata podudaraju (s obje strane krila) – što je važan stilski odnos. Ako su sobna vrata prikladno usklađena sa stilom, bojom zidova, namještajem ili ukrasima, ali nisu komparativne sa bojom i vrstom poda, osjećat će se sukob unutarnjeg dizajna. Kako bi se to izbjeglo, potrebno je donijeti odluku korištenjem nekoliko načina spajanja sobnih vrata ERKADO sa različitim podovima.

Pravilo sličnosti za usklađivanje sobnih vrata ERKADO s podom

Jedno od njih – često korišteno – jest pravilo sličnosti. Od čega se ono sastoji?
Sastoji se od komponiranja oba elementa prema zajedničkom ključu. U stvarnosti to znači da su tamna vrata ERKADO i tamni pod te svijetla vrata ERKADO i svijetli pod dobar spoj. Važno je da su boje što sličnije jedna drugoj, po mogućnosti da se razlikuju po tonu. Prilikom odabira i vrata za tamni pod i vrata za svijetli pod, potrebno je pripaziti da furnir vrata ima sličnu teksturu i uzorak kao motiv na pločama, pločicama ili drugoj vrsti poda. Ako je vaš pod u svijetloj nijansi drva, preporučamo model s zanimljivim ostakljenjem, ili pak vrata s velikim ostakljenjem i geometrijskim crnim linijama, čiji je okvir tople nijanse i izraženijeg uzorka koji prati linije drveta kao model MISKANT kojeg imamo u svojoj ponudi. S druge strane, ako je vaš pod bijeli, svijetlo bež ili boje slonovače, odlučite se za bijelo krilo. Karakter vrata u svijetlim tonovima je univerzalan pa će dobro funkcionirati u raznim prostorijama.

Pravilo suprotnosti za usklađivanje sobnih vrata ERKADO sa podom

Princip pravila suprotnosti se temelji na kontrastu: tamna vrata ERKADO za svijetli pod i svijetla vrata ERKADO za tamni pod. Vole ga oni koji ne vole konzervativna rješenja i koji vide kontraste kao način da se prostoru da individualan karakter. Pri provođenju ovog principa preporučljivo je ne pretjerivati ​​s brojem boja – inače je lako stvoriti previše podražaja bojama i neugodan kaos za osjetila. Također je dobro održavati dosljedne materijale i teksture. Ako se odlučite za tamna vrata i svijetle podove, potražite jednostavne modele ravnih linija u tamnim nijansama orah ili wenge koje nježno naglašavaju uzorak topline drveta, ili pak antracit ili crnu sa ANTIFINGER površinom (recite zbogom otiscima prstiju ili packama). A ako se odlučite za tamne podove i svijetla vrata, preporučamo klasično krilo NEMEZJA 8 ili malo izbirljiviji EPIMEDIUM 2 s okomitim linijama koje se neprimjetno povezuju s određenim ravninama u prostoriji.

Svestrana bijela vrata

LAKIRANA BIJELA VRATA PO MJERI su bezvremenska i bijela je kao univerzalna boja imala veliki utjecaj i važno mjesto u području dizajna . Teško je zamisliti mnoge stilove interijera bez njih – u nekima igra središnju ulogu, u drugima je u pozadini, ali je uvijek neophodna. Vrata u bijeloj boji odgovarat će svakoj prostoriji i pristajat će uz bilo koju boju i vrstu poda. Bijela vrata i drveni pod ili pak tamni pod vrlo su dobro usklađen par. Ona osvjetljavaju prostor i malo ga optički povećavaju, pogotovo ako je krilo ostakljeno sa više ili manje stakla.. Izbor ostakljenih vrata ERKADO je velik, a mi vam neka od njih posebno preporučujemo. NEMEZJA 13 je model sa četiri simetrično postavljena stakla od prozirnog ili mliječnog stakla. S druge strane, IRIS 1 ima ostakljenje u obliku širokih vodoravnih stakala koja se izmjenjuju s ugradbenim elementima. Kod sobnih vrata FREZJA 1 i LAURENCJA 1 stakleni elementi zauzimaju manje prostora na krilu vrata, ali intrigiraju svojim neobičnim dizajnom. FREZJA 1 ima vertikalno ostakljenje na malom dijelu vrata te moderan i elegantan izgled. LAURENCJA 1 ima diskretno ostakljenje i odličan je izbor za različite postavke – od minimalističkih do rustikalnih.

vrata

I za kraj….
Bijela vrata su uvijek u modi, a za one odvažne i koji vole drugačije u ponudi imamo i Royal plavu ili pak tamno zelenu.

Vaš TOP DOOR interijeri tim Nataša i Davor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)