Blog

NOVA SOBNA VRATA – PROMJENA KOJU TREBATE UNJETI U SVOJ STAN

Picture2

Kada počnemo razmišljati o renoviranju ili promijeni interijera u našem stanu, načešće nam na um pada zamjena namještaja, slika, zavjesa, boja zidova i sl. Sve su to detalji koji oplemenjuju naš prostor ili stan, ali ništa na promjenu kompletnog interijera i izgled prostorija ne utječekao nova sobna vrata.
Sam izgled vrata koji razdvaja prostorije u kući, stanu ili poslovnom prostoru nije jedino što treba imati na umu prilikom kupovine novih vrata . Izgled treba biti upotpunjen kvalitetom vragta i samom funkcionalnošću sobnih ili kliznih vrata.

Picture1

Na ovih par detalja trebate pripaziti kada kupujete nova sobna vrata i odgovor na pitanje zašto su sobna vrata promjena koju trebate unjeti u svoj prostor(stan, kuću ili poslovni prostor)

1. NISTE ZADOVOLJNI ZVUČNOM IZOLACIJOM
2. SOBNA VRATA VAM IZGLEDAJU OŠTEĆENO I POHABANO
3. VRATA VAM NE ODGOVARAJU NOVOM INTERIJERU
4. ŽELITE IMATI ORIGINALNI DIZAJN VAŠIH SOBNIH VRATA
5. SVJETLOST VAM NE DOPIRE U PROSTORIJE
6. KONAČNO ŽELITE POSTIĆI VIZUALNI SKLAD PROSTORA

1.) ZVUČNA IZOLACIJA

Ukoliko imate problema sa zvučnom izolacijom pojedinih prostorija u vašem prostoru i želite dodatno izolirati neku od prostorija, da li je to radni prostor ili soba u kojoj spavate ili prostorija u kojoj boravite(kada želite imati svoj mir), tada Vam u budžetu za renoviranje i kupovinu sobnih vrata trebaju biti ukalkulirana sredstva za kupovinu vrata sa zvučnom izolacijom.

Novi modeli sobnih vrata, za razliku od modela koji su se ugrađivali u proteklim desetljećima imaju puno bolju zvučnu izolaciju. Naša lakirana vrata od medijapana po mjeri i sobna vrata ERKADO i njihov dizajn i sastav godinama su unapređivana kako bi nam dala zvučnu izolaciju i spriječila da zvukovi iz susjednih prostorija dopiru u većoj mjeri u prostorije u kojima boravimo ili radimo, a ujedno da se uklope u moderan i minimalistički dizajn koji je danas tražen.

Sobna vrata sa zvučnom izolacijom koja se nalaze u našoj ponudi pogodna su za sve stambena ili poslovne prostore te prostore javne namjene gjde je potrebno imati svoj mir. Lakirana vrata koja se izrađuju prema mjeri i ERKADO sobna vrata zadovoljiti će i najzahtjevnije kupce. Kako izgledom tako i kvalitetom te mogućnošću da pašu na svaku debljinu zida radi dovratnika koji pokriva debljine od 70 mm-500 mm. Na taj način garantiraju zvučnu izolaciju u svakom prostoru.

2.) VRATA VAM IZGLEDAJU OŠTEĆENO I POHABANO

Sa unapređenjem dizajna sobnih vrata, menjali su se i unapređivali materijali koji se koriste u njihovoj izradi. Zato, ako bilo koja vrata u vašem stanu izgledaju oštećeno i pohabano, definitivno treba da učinite prvi korak ka kupovini novih.
Medijapan je materijal koji se u današnje vreme naročito preporučuje. Ima tvrdoću, finu strukturu koja je laka za dalje dizajniranje i veoma je otporan na vlagu. Vratno krilo ispunjeno je natron saćem.
Pored materijala, obavezno imajte na umu i površinsku zaštitu od oštećenja i habanja. Najbolji izbor za to jeste CPL laminantna folija. CPL je materijal koji se izrađuje od mreže smolom impregniranih vlakana, u kontinuiranom procesu presovanja. Rezultat je još jedan visokootporni materijal, koji se odlikuje otpornošću na grebanje, habanje, ali i na cigarete, uticaj sunca i osnovnu kućnu hemiju.
Zahvaljujući svim navedenim svojstvima kako jednog, tako i drugog materijala, više ne morate da razmišljate o oštećenjima.

3.) VRATA VAM NE ODGOVARAJU NOVOM INTERIJERU

Nisu svi modeli sobnih vrata za svaku prostoriju, stoga ih uvijek morate pažljivo birati.Ukoliko sami uređujete svoj interijer uzmite u obzir sve detalje u Vašem prostoru, procijenuite sami da li Vam vrata trebaju imati staklene djelove(panele) ili će biti puna sa nekim detaljom ili pak ravna, izrađena od lakiranog medijapana prema mjeri ili sintetičke završne obrade. Ili se pak konzultirajte sa dizajnerima za uređenje unutarnjeg prostora i interijera, kako bi Vam oni savjetovali i pomogli Vam u odabiru. TOP DOOR interijeri ima veliki izbor lakiranih vrata i vrata sa sintetičkom završnom obradom.

Picture2

Ukoliko birate sami ili to radite u dogovoru sa Vašim dizajnerom interijera za Vas je na adresi Nova Cesta 124, Salon unutarnje stolarije TOP DOOR interijera i njegovo ljubazno i stručno osoblje da Vam pomogne u odabiru, savjetu, prijedlogu te u konačnici realizaciji promjene Vašeg doma.

Vaš TOP DOOR team: Nataša i Davor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)