Blog

Odabir i kupovina sobnih vrata za vaš dom ili poslovni prostor

Vrata za dom ili poslovni prostor

Prilikom kupovine novih vrata kupci često budu u nedoumici, koji tip sobnih vrata odabrati, kako uklopiti dizajn sobnih vrata u interijer stambenog ili poslovonog prostora u kojem žive ili rade. S obzirom da veliku većinu svog vremena provedemo na poslu želimo da nam je okruženje u kojem radimo uređeno sa stilom. Top door interijeri će Vam pomoći u uređenju i odabiru pravih sobnih vrata za Vaš prostor u kojem živite ili radite.

Ukoliko uređujete svoj dom, ne žurite sa odabirom sobnih vrata , zatražite našu pomoć ili savjet. Naše stručno osoblje će Vam pomoći, naročito ukoliko nemate previše iskustva u uređenju interijera.

Naš savjet Vam je da ne žurite , već da se detaljno posvetite izboru sobnih vrata koja će upotpuniti vaš prostor, obratite pažnju na model vrata, da li su Vam potrebna klizna vrata, da li su to kazetna vrata (zatvaraju se u knauf zid), da li su to do sobna vrata sa manje ili više stakla, da li su vam za dnevni boravak potrebna staklena otklopna vrata ili staklena klizna vrata ERKADO koja propuštaju više svjetla u Vašem domu. Da li na nekim mjestima imate potrebu za nadsvjetlom i sl.?

KAKO ODABRATI BOJU SOBNIH VRATA

Odabir vrata za Vaš dom ovisi prvenstveno o Vašem stilu i preferencijama. Tada ćete donjeti odluku da li želite da interijer u vašim prostorijama budu uređeni minimalistički (bez previse detalja) ili rustikalan stil koji odiše toplinom. Te dvije stvari su prvoi korak u odluci o tipu, dizajnu ali i boji unutarnjih sobnih vrata ERKADO .

Ukoliko su to manje prostorije, manji hodnici, sa nižim stropovima tada je svakako najbolje izabrati modele u svjetlijim bojama sa izradom vrata po mjeri jer će se na taj način prostori i vizualno biti veći ili prošireni.

Tamnije boje sobnih vrata su lijepe i pogodne za veće prostorije, gdje su stropovi višlji, a same prostorije su obojane u svjetlije tonove i nijanse boja.

Kod nas u ponudi možete vidjeti vrata od medijapana proizvođača ERKADO koja mogu biti svjetlijih ili tamnijih tonova te boje drveta. Završna obrada CPL (laminatna sintetička završna obrada) popularno na našim prostorima nazvana “folija” daje našim sobnim vratima dodatni stupanj zaštite protiv različitih oštećenja.

Što se tiče tipova sobnih vrata kod nas možete birati:

  • Jednokrilna otklopna vrata
  • Jednokrilna otklopna ostakljenih vrata sa prozirnim ili satiniranim staklom (mat)
  • Klizna vrata po zidu (model krila može biti isti kao za klasična vrata)
  • Kazetna klizna vrata (ulaze u kazetu koja se montira u knauf zid)
  • Klizna staklena vrata za prostore gdje je potrebna prozračnost i svjetlo
  • Dvokrilna otklopna vrata za široke hodnike
  • Dvokrilna klizna po zidu ili dvokrilna kazetna vrata za velike otvore u zidovima

Klizna vrata u prostoru

U ponudi TOP DOOR interijera sva ova navedena vrata mogu doći u 200 tinjak varijanti i različitih modela. Također sva sobna vrata su dostupna u 30 tak različitih boja od bijele do crne.

Sobna vrata iz naše ponude mogu doći u varijanti vidljivog panta (spojnice) ili skrivenog panta (spojnice). Ukoliko odaberete skriveni pant tada uz vrata iz naše ponude dobivate magnetnu bravu koja omogućava bešumno zatvaranje i otvaranje vrata. Ukoliko pak izaberete vrata u crnoj (dizajnerskoj boji) tada dobivate crnu magnetnu bravu i crne skrivene pante, sva kako bi se što više uklopilo u minimalistički izgled sobnih vrata.

BIRAJTE VRATA KOJA SU NAJLAKŠA ZA ODRŽAVANJE

Kod održavanja vrata, ukoliko ste ih barem jednom u životu čistili, onda znate kako to može biti itekako zahtjevan posao, da ne kažemo sport 😊, a to se naročito odnosi na vrata koja se nalaze u kuhinji ili blagovaonici.

Da ne bi dolazilo do oštećenja i uništavanja vrata naša preporuka su vrata od medijapana sa završnom obradom CPL laminatnom “folijom”, koja je otporna na udarce, grebanje, abrazivna sredstva za čišćenje, ne tamni u zadimljenjim prostorima, odličan su izbor za prostore poput kupaone. Kod čišćenja je dovoljno obrisati vrata sa vlažnom krpom. Takva sobna vrata su dugotrajan izbor Vašeg doma.

IZABERITE NAJBOLJI ODNOS CIJENE I KVALITETE

Na tržištu je dostupan veliki izbor sobnih vrata koja su napravljena od različitih materijala I završnih obrada. Zbog toga je raspon cijena i kvalitete među pojedinim proizvođačima velik.

Naša preporuka je svakako da se odlučite za sobna vrata od medijapana sa završnom obradom CPL renomiranog proizvođača ERKADO, koji je na tržištu dostupan već 40 godina. Mi vam garantiramo da prilikom tog odabira dobijate nabolji omjer cijene i kvalitete za sobna vrata za Vaš dom ili poslovni prostor ili ured.

Zahvaljujući vratima tvrtke TOP DOOR interijeri dobiti ćete savršenu zvučnu izolaciju u svakoj prostoriji Vašeg doma ili poslovnog prostora ili ureda, ujedno ne morate razmišljati o njihovoj dugovječnosti pošto Vam je ona zagarantirana.

Kontaktirajte nas – mi smo tu za Vas da Vam pomognemo u najboljem odabiru za Vaš interijer doma ili poslovnog prostora.

Vaš TOP DOOR interijeri tim

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)